nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

70 jaar televisie met o.a. kindertelevisie en satire

Binnenkort gaat de NPO weer veel aandacht besteden aan zichzelf, ter gelegenheid van 70 jaar televisie in Nederland. Op 1 oktober 1951 is de eerste televisie-uitzending uitgezonden vanuit Bussum. Van 1 tot en met 4 oktober besteden diverse programma’s aandacht aan onze nationale televisiegeschiedenis. We lichten er twee uit.

Welkom bij 70 jaar KinderTV (NTR, zaterdag 2 oktober, NPO Zapp, om 13.40 uur)

Eenmalige special in lijn met de eerdere Welkom-series (Welkom bij de Romeinen, Welkom in de Gouden Eeuw etc.) met Ilse Warringa, Alex Klaasen, Paul Groot, Bianca Krijgsman, Gijs de Lange, Ellen Pieters, Remko Vrijdag, Stefan de Walle, Laus Steenbeeke, Rutger de Bekker en Plien van Bennekom.

“Van Bassie tot Adriaan (Paul Groot en Stefan de Walle), van Theo tot Thea (Alex Klaasen en Ellen Pieters), van Ria Bremer tot Pippi Langkous (Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman) en van Joost Prinsen tot Wieteke van Dort (Remko Vrijdag en Ilse Warringa). We gaan in snel tempo door zeventig jaar roerige, vrolijke, opruiende en oergeestige kinder-tv van eigen bodem.”

70 jaar tv: Satire van A tot Z (VPRO, zaterdag 2 oktober, NPO 3, om 22.05 uur)

“In 70 jaar tv: Satire van A tot Z leidt comedian Ronald Snijders de kijker aan de hand van het alfabet kriskras door de rijke historie van 70 jaar Nederlandse televisiesatire. Van de A van Actualiteit tot de Z van Zondag met Lubach en Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens een Keer, langs de O van Ophef, de I van Imitaties en via de K van Kopspijkers, Koot & Bie en Koningshuis, naar de M van moslims en de W van Woke. Twee uur bomvol klassiekers én verrassende fragmenten uit 70 jaar satirische televisiegeschiedenis.”

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.