nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Op tv: 70 jaar tv: Satire van A tot Z

Op 1 oktober 1951 is de eerste televisie-uitzending uitgezonden vanuit Bussum. Van 1 tot en met 4 oktober besteden diverse programma’s aandacht aan onze nationale televisiegeschiedenis.

In 70 jaar tv: Satire van A tot Z leidt comedian Ronald Snijders de kijker aan de hand van het alfabet kriskras door de rijke historie van 70 jaar Nederlandse televisiesatire. Van de A van Actualiteit tot de Z van Zondag met Lubach en Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens een Keer, langs de O van Ophef, de I van Imitaties en via de K van Kopspijkers, Koot & Bie en Koningshuis, naar de M van moslims en de W van Woke. Twee uur bomvol klassiekers én verrassende fragmenten uit 70 jaar satirische televisiegeschiedenis.

Vanavond op NPO 3, om 22.05 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.