nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Jiskefet-makers krijgen inzage in encyclopedie, zaak aangehouden

Vanmiddag diende het kort geding in Haarlem over de te verschijnen Jiskefet Encyclopedie. Herman Koch en Michiel Romeyn stapten naar de rechter omdat ze niet betrokken werden bij de totstandkoming en inzage wilden hebben om te zien of hun intellectuele eigendomsrechten worden geschonden. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De inzage is nu alsnog toegezegd door de uitgeverij tijdens het kort geding. Deze wil een slepende rechtszaak voorkomen, omdat dit voor vertraging kan zorgen bij de publicatie van het boek. Na bestudering van de kopij wordt besloten of het kort geding wordt voortgezet.
meer info

Eerdere berichtgeving:
Makers Jiskefet willen verbod op uitbrengen encyclopedie

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.