nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Claudia de Breij

Op 9 december is Claudia de Breij is de hoofdspreker van de vijfde Deventer Jan Terlouw Lezing in de Deventer Schouwburg in 2021.

Sinds december 2017 wordt in deze Schouwburg de jaarlijkse Jan Terlouw Lezing gehouden. Doel van de lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw een dialoog tussen generaties tot stand te brengen en de toehoorders aan te zetten om in actie te komen voor een duurzame wereld. Maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving krijgen letterlijk een podium en worden zo uitgediept en in historisch perspectief geplaatst.

Jan Terlouw (1931) zelf opende de lezingenreeks, onder de titel ‘We kunnen niet langer wachten’. Hij vroeg Bas Heijne om de lezing in 2018 te houden; Heijnes lezing was getiteld Broederschap. Heijne gaf het stokje voor 2019 door aan Beatrice de Graaf, die haar lezing Veilig. Het verlangen naar geborgenheid hield en op haar beurt voor de lezing van 2020 Gert-Jan Segers en Tim Hofman aandroeg. Segers gaf het stokje weer door aan Claudia de Breij.

Van de lezing door de Breij verschijnt ook het boek ‘Voorbij het cynisme’. Dit wordt uitgegeven door Uitgeverij De Kring.
www.uitgeverijdekring.nl

Meer info en tickets voor de Jan Terlouw Lezing 2021 in de Deventer Schouwburg:
www.deventerschouwburg.nl

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...