nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Thjum Arts wint Cameretten

Vrijdag heeft Thjum Arts de 55e editie van Cameretten gewonnen in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Hij won zowel de jury- als publieksprijs. De persoonlijkheidsprijs is voor Michèlle Schimscheimer die buiten de finale bleef.

De jury over Arts: “Thjum speelt in zijn voorstelling Tijdloos Genot een anti-held en dat doet hij met verve. Hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement.”

De jury over Schimscheimer: “Haar mooie warme stem wekt een vertrouwd gevoel op en haar talent lijkt groter dan haar materiaal. Wij denken dat zij dit in de toekomst kan uitbouwen.”

De overige finalisten waren Teun Wolters en Blauwe vinkjes (Manon Blaauw en Kevin van den Berg).

Alle finalisten zullen – wanneer de coronamaatregels het toelaten – te zien tijdens de finalistentour. Die brengt ze tot eind mei door het hele land.
speellijst

Dit was de laatste editie van Cameretten in Rotterdam. Oorspronkelijk uit Delft werd Cameretten sinds 1988 georganiseerd in Rotterdam. Met ingang van 2022 verhuist het festival naar Den Haag.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.