nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Workshop improvisatietheater door The Lunatics

Improgezelschap The Lunatics organiseren samen met Wisper vanaf eind januari een nieuwe reeks workshops improvisatietheater voor kandidaten die willen leren improviseren. Deze workshops vinden plaats in Gent en Antwerpen.

Er zijn vier soorten workshops: Improvisatietheater voor beginners, Improvisatietheater vervolg, Improvisatietheater op de planken en Proeven van improvisatietheater.

In de workshop voor beginners, waar je geen voorkennis voor nodig hebt, leer je met eenvoudige en vaak hilarische oefeningen de beginselen van deze kunst: ideeën toelaten, samenspelen, reageren, personages en ruimtes creëren. Er wordt gewerkt met de formats van impro-comedy: snelle, uitdagende opdrachten. Gedurende deze reeks ontwikkel je de nodige vaardigheden om als improvisator op scène te staan. De workshop bestaat uit 9 sessies.

Tijdens Improvisatietheater vervolg en Improvisatietheater op de planken krijg je een heropfrissing van de basisvaardigheden, intensieve driltrainingen en persoonlijke coaching. Er wordt geoefend op improvisaties met een snel, snedig en hoog scoorgehalte. Je leert voorzetten geven en scoren zonder je tegenspelers van het podium te spelen, want een goed optreden zet je samen neer. Op het einde van de reeks brengen we een compleet geïmproviseerd optreden. De workshop Improvisatietheater vervolg bestaat uit 9 sessies, Improvisatietheater op de planken uit 8 sessies.

In Proeven van improvisatietheater, een korte reeks van drie sessies, proef je van de basisbeginselen van improvisatietheater: ideeën toelaten, samenspelen, reageren, personages en ruimtes creëren. Via eenvoudige en vaak hilarische oefeningen leer je de beginselen van deze kunst, waarbij je al snel ondervindt hoeveel spelplezier improvisatietheater oplevert.

Meer info:
www.wisper.be

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...