nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Gerard Vermeersch-Prijs, hoger beroep Jiskefet encyclopedie, Rayen Panday

In Ieper werd onlangs de tweejaarlijkse Gerard Vermeersch-Prijs uitgereikt. Dit is een schrijfwedstrijd voor columns of monologen, genoemd naar de Ieperse cabaretier Gerard Vermeersch. Winnaar van deze 9de editie werd Bruno Lowagie met zijn column ‘Droomoord’.
column droomoord

Op 14 juni volgt de uitspraak in het hoger beroep van de uitgeverij Noblesse over de Jiskefet-encyclopedie. Na een eerder kort geding aangespannen door Herman Koch en Michiel Romeyn moest elk exemplaar moest worden voorzien van een sticker waarin wordt gesteld dat er geen band bestaat tussen het boek en de makers van het programma Jiskefet. De uitgeverij verzet zich daar tegen, maar bracht in de tussentijd het boek als zodanig uit.

Rayen Panday is de stem van Mr. Shark is de nieuwe animatiefilm ‘The Bad Guys’. Vanaf 27 april in de bioscoop.

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.