nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Jan Wijtmans, Wim Peters

Jan Wijtmans is zaterdag 30 april op 76-jarige leeftijd overleden. Wijtmans was in de jaren 80 de eerste directeur van Theater de Speeldoos in Vught en later directeur van de Lievekamp in Oss. Het Brabants Dagblad meldt dat het besluit van de gemeente Vught om ‘zijn’ Theater de Speeldoos om te dopen tot een sociaal, cultureel centrum waar professionele voorstellingen geen regel meer zijn maar een uitzondering, hem zwaar viel.
meer info

Op 1 mei overleed Wim Peters aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij was begin jaren zeventig betrokken bij de oprichting van Theater De Speeldoos in Baarn, waar hij naderhand directeur werd tot 1999. De Baarnsche Courant meldt dat hij destijds veel voor elkaar kreeg, maar dat de toename van strenge regels en allerlei voorschriften hem benauwden. Waarna hij stopte.
meer info

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.