nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johan Kaart Prijs voor Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp heeft dit jaar de Johan Kaart Prijs gewonnen. De cabaretière krijgt deze prestigieuze theaterprijs mede dankzij haar huidige liedjesprogramma Gedeelte smart met Jenny Arean.

De jury van de Johan Kaart Prijs roemt Brigitte Kaandorps eigen, toegankelijke stijl en het onberispelijke gevoel voor timing. “Ze is scherp en er zijn maar weinig artiesten die je zo hard, vanuit je tenen, aan het lachen kunnen maken. Wat Brigitte Kaandorp doet, lijkt zo op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar er gaat een gigantisch vakmanschap achter schuil”, aldus het juryrapport. De uitreiking van de Johan Kaart Prijs is op maandag 4 juli in het Amsterdamse theater DeLaMar en zal worden omlijst door optredens van artiesten die een belangrijke rol in het leven van Brigitte Kaandorp hebben gespeeld.

De Johan Kaart Prijs wordt sinds 1975 jaarlijks toegereikt aan een theaterpersoonlijkheid of groep theatermakers die met hun werk een belangrijke bijdrage leveren aan het Nederlands theateramusement. Eerdere winnaars zijn onder andere Pierre Bokma, Simone Kleinsma en André van Duin. De prijs werd door corona 3 jaar geleden voor het laatst uitgereikt.

foto: Patricia Steur

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.