nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Jiskefet, Murth Mossel, Jean Blaute

De uitspraak van het gerechtshof Amsterdam in het hoger beroep rond de Jiskefet-encyclopedie kwam niet zoals verwacht op dinsdag, maar wordt nu over twee weken verwacht. Na een eerder kort geding aangespannen door Herman Koch en Michiel Romeyn moest elk exemplaar moest worden voorzien van een sticker waarin wordt gesteld dat er geen band bestaat tussen het boek en de makers van het programma Jiskefet. De uitgeverij verzet zich daar tegen en ging in hoger beroep. In de tussentijd is het boek aangepast verschenen.

Murth Mossel maakt deel uit van de stemmenvast van de nieuwe animatiefilm Paws of Fury: De Legende van Samoerai Henk, die vanaf half juli in de Nederlandse bioscoop te zien zal zijn.

In oktober verschijnen bij Uitgeverij Lannoo de memoires van Jean Blaute, getiteld: “Met vallen en opstaan”. Als producer werkte Blaute samen met o.a. Urbanus, Zjef Van Uytsel, Wim De Craene, De Nieuwe Snaar, Johan Verminnen, Boudewijn de Groot en Raymond van het Groenewoud. Blaute scoorde ook een hitje met het nummer “Bananen”, een cover van Drs P. Ook speelde hij begin jaren ’80 mee in de sketches van Urbanus voor tv. Hij was ook regelmatig panellid van het humoristische radio- en tv-programma De Rechtvaardige Rechters.

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...