nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Bert Visscher

Bert Visscher – Italianen kunnen niks

“Natuurlijk is ItaliĆ« wonderschoon, vond Bert Visscher ook altijd. Sole, mare, ristoranti, vino, limoncello – onbezorgd genoot hij tijdens vakanties van alles wat dit land te bieden had. Tot zijn vrouw en hij hun handtekening zetten onder het koopcontract van hun tweede huis, in de buurt van Napels…

Zat hij tijdens het programma ‘Ik vertrek’ nog op de bank te lachen om het gestuntel van landgenoten over de grens, nu was hij zelf zo’n lachwekkend geval.

Dag, terrasjes op het strand in de zon, hallo, bezwete ritten tussen het ene kantoor en het andere kantoor, panisch op zoek naar verdwenen makelaars, banken en postkantoren. Kalm blijven als openingstijden ineens veranderd zijn en rustig opnieuw aanwijzen waar de ramen wel geplaatst hadden moeten worden.

Langzaam maar zeker ontdekte hij ook de charme van deze chaos, want ach, misschien zijn wij wel te veel georganiseerd. Maar toch keken Bert en zijn vrouw elkaar ook daarna nog regelmatig hoofdschuddend aan om te verzuchten: ‘Die Italianen kunnen ook echt helemaal niks.'”

Verschijnt in september 2022 bij uitgeverij Brandt.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...