nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hans Koppes overleden

Op 10 november jl is Hans Koppes overleden op 73-jarige leeftijd.

Vele jaren speelde Koppes tuba en trombone bij voorstellingen van Herman van Veen en Toon Hermans. Daarnaast speelde hij ook bij grote orkesten. Bij Herman van Veen was hij bovendien de roadmanager. Die werkzaamheden waren heel uitgebreid: van het rondrijden van het busje met apparatuur en instrumenten, het plakken van affiches, verzorgen van de kleding tot de verkoop van platen in de pauze en het onderhouden van pr-contacten.

Samen met compagnon Gerard Jongerius richtte hij in 1973 Flashlight op, een Utrechts bedrijf voor theater- en showverlichting, dat een tijd bij het NOB zat, maar nu bestaat onder de naam Ampco Flashlight. Koppes hart lag echter bij de muziek en hij stapte in 1977 uit het bedrijf om aan het conservatorium te gaan studeren.

Nadat het gezelschap van Van Veen moest inkrimpen ging hij aan de slag in het orkest van Toon Hermans. Koppes werkte ook nog mee aan de opnames voor de laatste CD van Hermans. In recente jaren maakte hij deel uit van de blazerssectie van de V.S.O.P. Bigband.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.