nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: In de Gloria

Het satirische CANVAS-programma De Ideale Wereld houdt de komende weken een korte winterstop. Dit is tevens de gelegenheid voor de zender om zijn 25ste verjaardag te vieren door een selectie van de beste afleveringen van legendarische humorprogramma’s uit te zenden.

Eerste in rij is In de Gloria. De reeks was bedoeld als een satire op alle reality-tv en humaninterestprogramma’s die gewone mensen centraal stellen. Alhoewel ‘In de Gloria’ grotendeels een komisch programma was, probeerden de makers ook wat tragiek bij de humor te vermengen. De serie wordt wel eens vergeleken met soortgelijke programma’s die Van Kooten en De Bie en Arjan Ederveen met 30 minuten in het verleden hadden gemaakt.

Iedere aflevering van In de Gloria bestond uit kleine sketches, waardoor het leek alsof het echte reportages waren. Bepaalde items waren ook geïnspireerd op bestaande televisieformats, zoals Man bijt hond. Sketches zoals Den Draad, De Dagtrippers en Vermaelens Projects behoren ondertussen tot het collectieve geheugen in Vlaanderen.

De cast bestond uit o.a. Sien Eggers, Frank Focketyn, Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde en Tom Van Dyck.

In de Gloria wordt vanaf vanavond gedurende twee weken uitgezonden op CANVAS, van maandag t.e.m. donderdag rond de klok van 22.15 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...