nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Petitie Diligentia en PePijn haalt al 10.000 handtekeningen op

De petitie om de theaters Diligentia en PePijn te steunen nu zij buiten de boot dreigen te vallen bij de toekenning van de Meerjarensubsidies voor Kunst en Cultuur 2025-2028, heeft in een week tijd ruim 10.000 handtekeningen opgehaald, lat de theaters weten. De petitie is gestart door gastheer Ruub Petow.

“Dat de petitie nu al door zoveel mensen gesteund wordt, hadden de medewerkers van de theaters niet durven dromen. Zij vinden het mooi om te zien dat er ontzettend veel steun onder inwoners en cultuurliefhebbers van Den Haag is.
Daarnaast laat ook de sector aan de theaters weten de petitie te ondersteunen. Meerdere cabaretiers hebben de petitie gedeeld, waaronder Sjaak Bral, Jochem Myjer, Roué Verveer, Lisa Ostermann, Soundos El Ahmadi en Veldhuis en Kemper.
Brancheorganisatie VSCD, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, heeft de petitie breed gedeeld en impresariaten, die cabaretiers vertegenwoordigen, hebben een brandbrief richting de Haagse politiek gestuurd.
De theaters zijn blij met de massale steun die zij krijgen om de deuren open te houden. Ondertekenaars geven aan een bijzondere band te hebben met de theaters, van bezoekers tot artiesten: ”

Het nieuws over het subsidieadvies zorgde de afgelopen weken niet alleen voor verbijstering in de eigen organisatie, ook in brede Haagse kringen – zowel binnen de culturele sector als de politiek – wordt met verbazing gereageerd. Ook de cabaretwereld roert zich en stelt dat dit niet mag gebeuren.

Als het advies onverkort wordt overgenomen door het college van burgemeester en wethouders, betekent dit dat dé cabarettheaters van Den Haag vanaf 2025 de subsidie kwijtraken en de deuren van deze podia zullen moeten sluiten.

Wil jij theaters Diligentia en PePijn ook helpen door de petitie te ondertekenen en te delen? Je vindt de petitie hier terug:
www.diligentiaenpepijn.petities.nl

© Theaters Diligentia en PePijn

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.