nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van Luyn bewerkt Engel van Amsterdam

Thomas van Luyn heeft de musical ‘De Engel van Amsterdam’ bewerkt in opdracht van het M-Theater, ter gelegenheid van 50 jaar musical. De musical was in 1975 een moderne bewerking van het toneelstuk ‘Gijsbrecht van Aemstel’ en van Luyn brengt het stuk opnieuw naar het heden. Te zien van 20 juni t/m 4 juli 2011.

De Engel van Amsterdam begint met een opstand van de bewoners van Amsterdam tegen de plannen van het gemeentebestuur. Engel Rafaƫl (Suzan Seegers) wordt naar de aarde gezonden om de gemoederen te sussen, maar ze raakt zo in de war van de Amsterdammers dat zij haar boodschap vergeet. En hoe langer zij tussen de mensen verblijft, des te meer ze zich aanpast en verder verwijdert raakt van een oplossing.

De Engel van Amsterdam werd in 1975 gemaakt ter gelegenheid van het 700-jarige bestaan van Amsterdam door Lennaert Nijgh (tekst) en Joop Stokkermans (muziek) en uitgevoerd door Kabaret Lurelei en de Nederlandse Operastichting.
meer info

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.