nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Multimedia: Toon Hermans, Corry Vonk (ABC Cabaret), Fons Jansen

Opnieuw een duik in het weblog dat de Wereldomroep bijhoudt van de digitalisering van haar historisch audio archief.

Opname van Toon Hermans, onderdeel van het AVRO-programma ‘Gastenavond’. Ageeth Scherphuis interviewt hem over zijn toer in Nederland en Duitsland. Hij vertelt hoe hij te werk gaat aan de hand van het voorbeeld van het bezoek van een loodgieter en hoe hij aan het toneel is gekomen.
15 apr 1961

Achter Wim Kan, één van de drie grote cabaretiers van Nederland stond een kleine vrouw: Corry Vonk. Dankzij de tv kennen we haar vaak alleen maar als achtergrondsnik of als de vrouw met het hoedje en de toeter. Maar er is een tijd geweest in het ABC-cabaret van Wim Kan waarin Corry de avond redde. Vooral in de provincie wist ze met haar typetjes de lachers op de hand te krijgen.
20 nov 1948

Fons Jansen was ooit medewerker van de Wereldomroep. Een gesprek met hem over zijn relatie met de Lachende Kerk en de Wereldomroep, waarin hij herinneringen ophaalt aan zijn rol in de personeelsrevue, die werd opgevoerd bij de opening van het nieuwe gebouw van de Wereldomroep, bij welke gelegenheid hij zijn plezier in het toneel ontdekte. Ook van deze feestavond is een opname beschikbaar!
26 jan 1966
de desbetreffende feestavond, 5 okt 1961
meer info

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.