nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

In de media: Youp van ’t Hek, Katinka Polderman, Richard Groenendijk, The Daily Show, Andre van Duin, Eric van Sauers, Eric Koller en Stefan Pop

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Interviews met Youp van ’t Hek, Richard Groenendijk, Andre van Duin, Eric van Sauers, Eric Koller en Stefan Pop. Verder Katinka Polderman over haar eerste vakantie zonder ouders en de VARAgids over The Daily Show vanwege het aanstaande vertrek van Jon Stewart.

Youp van ’t Hek over zijn vakantie in Het Parool. “Naar Bergen. Daar hebben we al meer dan twintig jaar een huisje aan de kust. Die cabrio, een oude MG, heb ik tien jaar geleden gekocht, in mijn midlifecrisis.”
1 aug 2015 (blendle)

Youp van ’t Hek over zijn vakantie. Vroeger, in Egmond Aan Zee. Van ’t Hek denkt er aan terug met een gevoel van opperste gelukzaligheid.
1 aug 2015 (blendle)

Katinka Polderman in NRC over haar eerste vakantie zonder ouders. Polderman rookte een jointje en fotografeerde kabouters die er niet waren in Zeeuws-Vlaanderen.
1 aug 2015 (blendle)

Groot interview met Richard Groenendijk in de Volkskrant. “Ik snapte ineens dat je met cabaret in één show mensen kon laten lachen, typetjes kon spelen en kon zingen.”
31 juli 2015 (blendle)

Komende week stopt Jon Stewart na 16 jaar met de presentatie van The Daily Show. De VARAgids over hoe satire een instituut werd.
28 juli 2015 (blendle)

Groot interview met Andre van Duin in de Volkskrant. Na vijftig jaar stopt André van Duin met dijenkletsen. ‘Het is leuk geweest en ik ben er trots op.’ Voor het eerst speelt hij een serieuze rol op het toneel. Hoe bevalt zijn nieuwe rol? En hoe de nieuwe wereld die hij daarmee betrad?
25 juli 2015 (blendle)

Interview met Eric van Sauers in de Telegraaf. Na een afwezigheid van vier jaar als cabaretier verliep zijn comeback afgelopen jaar goed, maar Van Sauers geeft toe dat dat spannend was. Hij vroeg zich af of hij het was verleerd. Of hij zijn gevoel voor timing nog had en of het publiek hem niet was vergeten. Tot zijn grote opluchting voelde het alsof hij nooit was weggeweest.
25 juli 2015 (blendle)

Eric Koller vertrekt in januari naar Canada voor een engagement van twee jaar bij het fameuze Cirque du Soleil. “Het is net alsof ik op een tien meter hoge duikplank sta boven een zwembad waarvan ik de bodem niet kan zien. Ik weet niet of ik ooit nog boven zal komen, maar ik spring. Dit avontuur kan ik niet laten schieten.”
21 juli 2015 (blendle)

Interview met Stefan Pop in de Volkskrant. Pop is een kind van de internetgeneratie. Zijn eerste avondvullende programma Popaganda zette hij gratis op YouTube. En zijn tweede, Mijn blauwe periode, staat op Netflix. Pop: ‘Ik sta liever op Netflix dan in Carré.’
20 juli 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.