nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Jan Jaap van der Wal: nieuwe Vlaamse tour en International Comedy Festival

Komend seizoen is Jan Jaap van der Wal opnieuw te zien met een tournee langs uitsluitend Vlaamse theaters. Na ‘De Nieuwe Belg’ speelt hij vanaf december zijn nieuwe voorstelling ‘Schoon’.

“In Schoon gaat Van der Wal verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes en scherpe hoekjes en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal schoon. Het is maar hoe je er naar kijkt.”
speellijst

Dat betekent overigens niet dat Van der Wal niet in Nederland speelt. Zo is hij in september voor de vijfde keer ambassadeur en presentator van het Prinsjescabaret in Diligentia in Den Haag.

En in juni 2018 presenteert hij ‘Helden met humor’, een internationaal comedy festival in De Kleine Komedie in Amsterdam. Van der Wal stelt daarvoor een programma samen met zes Europese comedians rond het thema De Grap. Naast Engelstalige optredens is er een randprogramma dat op speelse wijze het wezen van de humor onderzoekt. Ook wordt er ingegaan op de verschillen tussen het gevoel voor humor binnen Europa. Voor bezoekers met podiumambities of comedyschrijvers in spe is er overdag een workshopprogramma.
meer info

foto: Koen Bauters

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.