nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Transfernieuws: Alex Ploeg

Alex Ploeg heeft zich aangesloten bij Hekwerk Theaterproducties. Komend seizoen speelt hij try-outs van zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Debuut’.

Ploeg (1985) won het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011), het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival (2012) en nam de publieksprijs van Cameretten (2016) mee naar huis. In de tussentijd werd hij lid van het stand-up comedycollectief Comedytrain en speelde hij mee met De Grote Improvisatieshow in het theater en op tv.

Op televisie werkte hij naast De Grote Improvisatieshow mee aan The Comedy Factory (RTL4), Cojones (VARA) en het 3lab-programma Nillionaires (VARA). Afgelopen seizoen maakte hij met collega-comedians Stefan Pop en Tex de Wit de sketchcomedyserie Klikbeet (NTR). Ook achter de schermen is hij actief als schrijver, zoals voor Dit Was Het Nieuws (RTL4), Cojones (VARA) en Foute Vrienden (RTL5).

Daarnaast werkt hij mee aan het cabaret van het radioprogramma Spijkers met Koppen, is hij aartsvijaand van comedian Kasper van der Laan én cartoonist.

foto: Diederick Bulstra

Categorie: Transfernieuws | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.