nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Voordekunst: Leonie van der Klein (Grof Geschut)

Eén van de leukste Nederlandse bands was naar onze mening ‘Grof geschut’. Opgericht in 1997 en uiteindelijk helaas in 2002 al gestopt. De Volkskrant noemde hen een bijna perfecte mix van kleinkunst en popmuziek. Zangeres Leonie van der Klein (tevens oud-student Academie voor Kleinkunst) hoefde voor zichzelf nadien niet meer zo nodig het podium op, maar bleef liedjes maken en deed dat ook voor anderen, zoals Paul de Leeuw, André Hazes jr en theatervoorstellingen.

In 2015 besloot ze om weer actief liedjes te maken. Met mede-oprichter van Grof Geschut Oliver Schutte zijn deze nu opgenomen voor een nieuw album genaamd ‘Zolder’. Via Voordekunst zoekt Van der Klein nu financiële middelen voor het afronden van het project. Er moet gemasterd worden, cd’s moeten worden gedrukt en ze willen het creatieve werk voor een cd hoesje en voor clips op Youtube uitbesteden aan talentvolle kunstenaars.

Het streefbedrag is 5000 euro en na een paar dagen zitten ze op 40%, maar nu moeten er wel meer donaties volgen. En deze wereld heeft meer mooie liedjes nodig.
Voordekunst.nl: Zolder – Een cd van Leonie van der Klein


Categorie: Elders op het web | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.