www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nominaties VVTP Theater van het Jaarprijs 2017 bekend

De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hebben opnieuw hun stemmen uitgebracht op Nederlandse theaters. De Theater van het Jaarprijs, die sinds 2010 wordt uitgereikt, heeft sinds vorig jaar twee categorieën: kleine theaters met een capaciteit tot 450 stoelen en grote theaters met een capaciteit vanaf 450 stoelen. Op 29 januari 2018 worden de twee prijzen uitgereikt aan de theaters die in 2017 uitstekend gepresteerd hebben.

In de categorie grote theaters zijn de volgende theaters genomineerd: Flint (Amersfoort), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Goudse Schouwburg (Gouda), Nieuwe Luxor (Rotterdam), Theater De Stoep (Spijkenisse).

In de categorie kleine theaters zijn genomineerd: Theater De Speeldoos (Baarn), Diligentia (Den Haag), Singer Theater (Laren) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk).

Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden.

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De stoelen staat nu nog Schouwburg Amphion (Doetinchem) en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk).

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.