www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Paulien Cornelisse, Micha Wertheim, Martijn Koning, Stefano Keizers, Freek de Jonge, Alex Roeka, NUHR, Pepijn Gunneweg, Janneke de Bijl, Jochen Otten

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Paulien Cornelisse, Micha Wertheim, Martijn Koning, Stefano Keizers, Freek de Jonge, Alex Roeka, NUHR, Pepijn Gunneweg, Janneke de Bijl, Jochen Otten.

Al bijna tien jaar organiseren cabaretiers Paulien Cornelisse en Micha Wertheim ‘Echt Gebeurd’, een maandelijkse vertelmiddag in comedycafé Toomler in Amsterdam. Iedereen kan daar zijn eigen verhaal vertellen. Op maandag 15 januari wordt de 150ste podcast van Echt Gebeurd gevierd met een uitverkocht gala in De Kleine Komedie in Amsterdam. Een interview met Cornelisse en Wertheim in NRC Handelsblad.
10 jan 2018

Martijn Koning in Nieuwe Revu: “Als je wat langer in de comedy zit, leer je wel dat je bij een grote ramp niet metéén met een grap hoeft te komen. Is ook te gemakkelijk, omdat mensen uit ongemak lachen alleen vanwege het feit dat je de gebeurtenis benóemt, niet per se vanwege de kwaliteit van de grap. Maar in zijn algemeenheid zoek ik de pijn snel op, want daar zit de grap in.”
10 jan 2018 (blendle)

Stefano Keizers in de Volkskrant: “De Stefano Keizers-manier om de cabaretwereld binnen te dringen volgt het principe van het Trojaanse paard, legt hij later uit. ‘Mijn voorstelling wordt verkocht als cabaret, maar in feite is het een prank. Ik wil mensen laten zien dat je elkaar niet hoeft na te doen, maar dat wil er bij de meesten niet in. Ik moet het op een slinkse manier brengen, want over het algemeen is het in Nederland iets negatiefs om authentiek te zijn.'”
9 jan 2018 (blendle)

Freek de Jonge blikt in Nieuwe Revu terug op 2017. “Natuurlijk het Trump-jaar, daar kunnen we niet onderuit. En dat gekoppeld aan De Waarheid. Die simpelweg onder druk staat. De check-ups die wij hadden voor die waarheid vervagen, en snel ook. Dus het is: God is dood, nu de waarheid nog. Ik vind dat somber. Dat je bijvoorbeeld eensluidend wetenschappelijk onderzoek hebt over de opwarming van de aarde, en dat dat door de machtigste man op die aarde simpel wordt ontkend. Het heeft allemaal te maken met democratisering, waarbij de vraag opkomt hoe democratisch je moet zijn. Ik vind dat inmiddels een heel ingewikkelde vraag.”
9 jan 2018
9 jan 2018, gehele interview (blendle)

Alex Roeka in het Brabants Dagblad: “Ik ben voor de media niet interessant, val te ver buiten het gemiddelde. Het is al een wonder dat ik een regelmatige gast ben bij De Wereld Draait Door. Maar alleen daar, niet bij Pauw of Jinek of die man van RTL4. Zelfs Max moet me niet, terwijl ik daar qua leeftijd toch thuis hoor.”
8 jan 2018 (blendle)

Viggo Waas, Joep van Deudekom en Peter Heerschop vormen samen met muzikant Eddie B. Wahr al dertig jaar de cabaretgroep Niet Uit Het Raam (NUHR). In een gesprek met de Telegraaf benoemen ze elk hun favoriete scene.
6 jan 2018 (blendle)

Groot interview met Pepijn Gunneweg in het AD. Drie jaar na het afscheid van de Ashton Brothers heeft hij plannen voor een eigen theatervoorstelling.
6 jan 2018

Janneke de Bijl won vorig jaar Cameretten en wordt in NRC Handelsblad geportreteerd als rijzende culturele ster voor 2018. “Het leven is zinloos, dan kan je maar beter doen waar je gelukkig van wordt.”
4 jan 2018

Jochen Otten in het Brabants Dagblad: “Amuseren is voor 90 procent het doel van mijn voorstelling, maar het moet me ook persoonlijke groei opleveren. Intuïtief klopt dat. Troost gaat over het gebrek aan empathisch vermogen, het opkroppen van emoties en hoe ervaringen in het leven invloed op je hebben. Ik noem mezelf emotioneel onbeschikbaar.”
4 jan 2018

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.