nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Festen opnieuw in het theater met Peter Heerschop, Viggo Waas e.a.

Na bijna twintig jaar is Festen weer te zien in de Nederlandse theaters. Peter Heerschop bewerkte de filmklassieker van Thomas Vinterberg, over een familiediner dat door één speech verandert in een slagveld. Op 9 maart 2022 gaat de voorstelling in premiere in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Ook dit keer is er een combinatie van acteurs en cabaretiers te zien in het stuk: Peter Heerschop, Viggo Waas, Maartje van de Wetering, Bas Hoeflaak, André Dongelmans, Vincent Croiset, Genio de Groot, Stephanie Louwrier en Han Römer als pater familias.

Peter Heerschop: “Festen is een prachtig stuk. Een dramatisch verhaal over een familie die bijeenkomt om de verjaardag van hun vader te vieren. Tijdens het diner zorgt de speech van de zoon voor duistere onthullingen die de ware aard van een ieder aan tafel bloot leggen. In mijn bewerking voegen we cabaret toe aan het verhaal; keihard lachen met een huilend hart.”
speellijst

foto: Michele Secchi, Retatchi

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.