nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kiki Schippers maakt audiotour voor De Mesdag Collectie

Kijken naar kunst door de ogen van een cabaretier? Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Theater Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier voor het project Humor in Kunst. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Na Museum Escher in Het Paleis is het nu de beurt aan De Mesdag Collectie in Den Haag.

Kiki Schippers bespreekt met veel humor een aantal schilderijen van dit museum en velt haar eigen oordeel over deze kunstwerken. Wat doen de verhalen achter de kunstwerken met haar?

De audiotour van Schippers is te beluisteren vanaf 11 maart.
www.demesdagcollectie.nl

Eerdere audiotours werden gemaakt door
Marco Lopes (nog beluisteren t.e.m. 30 april)
Sjaak Bral (te beluisteren t.e.m. 30 september)

De voorbereidingen voor de audiotour met Glodi Lugungu bij het Mauritshuis zijn inmiddels begonnen. Later dit jaar krijgen Museum Bredius en De Gevangenpoort ook een eigen audiotour. Met wie is nog niet bekend gemaakt.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...