nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Opus One maakt voorstelling rondom Albert Mol

Opus One gaat een voorstelling rondom Albert Mol maken, De Mol en de Paradijsvogel.

Het verhaal gaat over een flamboyante Nederlandse tv-persoonlijkheid en een Syrische vluchteling; wat hebben die gemeen? Beiden zijn ze op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, de een als eerste openlijk homoseksuele performer in het benepen Nederland van na de oorlog, de ander als prille drag artist in het moderne Amsterdam van nu dat minder omarmend blijkt te zijn dan gedacht. Duik je in de grond als een mol en verberg je wie je bent, of durf je uitbundig je kleuren te laten zien zoals een paradijsvogel?

In De Mol en de Paradijsvogel worden twee verhaallijnen en twee tijden door elkaar vervlochten tot een indringende muzikale voorstelling over de zoektocht naar je eigen identiteit.

De voorstelling van Albert Mol wordt ontwikkeld naar een idee van Daniël Cohen. De hoofdrol wordt vertolkt door Laus Steenbeeke. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Frans Mulder, Renée de Gruijl, Milan van Weelden, Samir Hassan en een ensemble van 6 derdejaars studenten van Codarts Rotterdam.

De voorstelling is in april in De la Mar West te zien.
www.opusone.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...