nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Yves Bossart

Yves Bossart – Een kleine filosofie van de humor

“Waarom hebben fundamentalisten geen gevoel voor humor? Waarom lachen apen? Waarom maakt de mens nog grappen als de situatie om te janken is? Eén ding is duidelijk: humor helpt ons door moeilijke tijden heen. Humor ontregelt én stelt ons in staat om enige afstand te nemen en zaken ter discussie te stellen. Maar waarom lachen we nou eigenlijk? Wat gebeurt er met je geest en je lichaam als je iets grappigs vindt? Is humor gebonden aan smaak? En zijn er ethische grenzen aan grappen? Wat vinden de grote filosofen – Plato, Nietszche en Kant – daar eigenlijk van? In ‘Een kleine filosofie van de humor’ neemt de Zwitserse filosoof Yves Bossart ons mee op een even vermakelijke als leerzame reis door de wereld van de humor.”

Verschijnt in juni bij Alfabet Uitgevers.

Categorie: Van het boekenfront |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.