nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Transfernieuws: Theaterdirecteuren-a-gogo

Charles Droste verlaat verlaat per 1 september 2023 Amphion Cultuurbedrijf waar hij de afgelopen 18 jaar directeur-bestuurder was. Hij wordt directeur van het Stadstheater Zoetermeer.

Amphion Cultuurbedrijf ontstond begin 2021 na een fusie van theater Amphion in Doetinchem met cultuurcentrum De Gruitpoort en Muziekschool Oost-Gelderland. Daarbij vormde Droste de directie met Ester van der Haar, die van De Gruitpoort kwam. Het plan om in vijf jaar tijd het fusietraject af te ronden werd eerder beeindigd vanwege bezuinigingen waarna Van der Haar directeur werd bij Cultuur Oost in Arnhem. Nu vertrekt ook Droste.

In een verklaring geeft hij aan nog steeds achter de fusie te staan, maar geeft aan dat een zelfstandig theater zoals het Stadstheater in Zoetermeer beter past bij zijn persoon. “Ik zie het bovendien als een uitdaging mijn carrière af te sluiten met nog één keer een theater door te ontwikkelen naar dezelfde hoogte als Amphion.”

De afgelopen tien jaar werd Amphion meerdere keren uitgeroepen tot theater van het jaar in de categorie Grote theaters (meer dan 450 stoelen) door de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP).

Categorie: Transfernieuws | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.