nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Jasper van Kuijk

Jasper van Kuijk – Hoe makkelijk kun je het maken?

Iedereen heeft te maken met onbegrijpelijke apps, bizar ingewikkelde of frustrerende IT-systemen. Slechte ontwerpen schieten hun doel voorbij en kunnen zelfs mensen buitensluiten.

Wat nou als we onze producten, diensten en systemen zo kunnen ontwerpen dat mensen ze wél kunnen en willen gebruiken? Het goede nieuws is: zo’n manier van werken bestaat. Gebruiksgericht ontwerpen is een aanpak die is ontwikkeld in de ontwerp- en interactiewereld, maar die ook daarbuiten veel waarde heeft. Dus niet alleen voor het ontwerpen van interfaces en producten, mar voor alles waar we de wereld om ons heen mee kunnen vullen, van lesmateriaal tot behandelprocedures.

In Hoe makkelijk kun je het maken? laat Jasper van Kuijk je op toegankelijke en lichtvoetige wijze kennismaken met de principes, het proces en de praktijk van gebruiksgerichte ontwerpen. Of je nu wel of niet ‘ontwerper’ in je functieomschrijving hebt staan, met dit boek leer je om je zo te ontwerpen dat je het leven van klanten, burgers, leerlingen, cliënten, patiënten, medewerkers en andere mensachtigen beter, leuker en makkelijker maakt.

Jasper van Kuijk is ontwerp-wetenschapper, columnist en cabaretier ‘in ruste’.

Verschijnt in april 2024 bij Atlas Contact.
Update: verschijnt in mei 2024.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.