nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Freek de Jonge

Freek de Jonge – De Zeeuwse jaren (memoires)

De jaren zestig vormen niet alleen Freek de Jonge, maar veranderen ook een hele samenleving. Hij brengt deze jaren, tussen de Cubacrisis (1962) en de maanlanding (1969), door in Goes waar zijn vader godsdienstleraar is geworden. Na een optreden op een schoolavond is zijn diepste verlangen komiek te worden รก la Toon Hermans. Zo snel mogelijk weg uit Zeeland en studeren in Amsterdam is dus geboden.

Bij het lustrumcabaret Cabariolet van het Amsterdams Studenten Corps ontmoet hij Bram Vermeulen. Een jaar later is Neerlands Hoop in Bange Dagen een feit en in juni 1969 gaat hun eerste programma in premiere. Een week na die succesvolle start volgt een geruchtmakend interview in de Volkskrant. De naam is gevestigd, het imago bepaald.

Verschijnt in juni 2024 bij Atlas Contact.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...