nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Drs P

In augustus verschijnt het nieuwe boek van Drs. p, De hartelijke poezen van Drs. P.

“Bij het grote publiek is Drs. P vooral bekend van liedjes als De Veerpont en Knolraap en Lof, Schorseneren en Prei. Hoe productief hij ook naast zijn openbare carrière was, werd pas duidelijk na zijn overlijden toen in zijn nalatenschap een verras­sende ontdekking werd gedaan: Drs. P bleek zo’n dertig jaar lang minstens eenmaal per week een berijmde ansichtkaart naar zijn vrouw Mieke te hebben gestuurd.

De honderden kaarten en verzen hebben één ding met elkaar gemeen: ze gaan allemaal over poezen, de gezamenlijke passie van het echtpaar Polzer. Voor deze bundel selecteerde zijn biograaf Michèl de Jong de mooiste, grappigste en aandoenlijkste exemplaren.”

De hartelijke poezen van Drs. P wordt uitgebracht door Uitgeverij Nijght en van Ditmar.
De hartelijke poezen van Drs. P

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...