nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Jan Beuving

In juni verschijnt het nieuwe boek van Jan Beuving, Flats Zeist Oost – Een voetbalclub uit duizenden.

In 1964 werd v.v. FZO opgericht – voetbalvereniging Flats Zeist Oost. De hoogbouw in het oosten van Zeist is inmiddels allang gesloopt, maar in het jaar dat ze zestig jaar bestaan vangt ca­baretier Jan Beuving – al dertig jaar lid – die vereniging in zestig verhalen.

Over verliezen met 17-0, gastspelers met proefverlof en de ballen van Ome Bas – de gehaktballen in de kantine welteverstaan. Over Henri, die zijn vrouw ten huwelijk vroeg op de middenstip, en over hoe de brave, gereformeerde Jan zonder voetbaltalent terechtkwam tussen de volkse drinkebroers. ‘Jan, je kon er geen klote van, maar we hebben het je geleerd’.

Flats Zeist Oost wordt uitgebracht door Uitgeverij Nijght en van Ditmar.
Flats Zeist Oost

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...