nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Op tv: Metropole Orkest brengt ode aan Wim Sonneveld: tour de chant

Vanavond wordt de MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld – Tour de Chant uitgezonden.

Onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis brengt het Metropole Orkest een ode aan Wim Sonneveld, de vertolker van legendarische liedjes als Het Dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten. Het orkest verzorgt deze avond samen met Waylon, Thomas Oliemans, Richard Groenendijk en Fay Claassen een bijzonder programma met Franse invloeden vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam.

Wim Sonneveld, één van de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse cabaret en bekend van zijn hilarische typetjes, had een grote liefde voor het Franse chanson. Het idee voor een Tour de Chant met het Metropole Orkest speelde vijftig jaar geleden al door zijn hoofd. Door het plotselinge overlijden van de cabaretier kon dit plan helaas nooit uitgevoerd worden.

In 2024 laat het Metropole Orkest alsnog de grote wens van Wim Sonneveld in vervulling gaan. Vijftig jaar na dato speelt het Metropole Orkest het concert dat er nooit kwam. Samen met Richard Groenendijk, Waylon, bariton Thomas Oliemans en zangeres Fay Claassen brengt het orkest Sonneveld weer even tot leven en voert het zijn gedroomde Tour de Chant uit. Bekende nummers die voorbijkomen zijn onder anderen: Aan de Amsterdamse grachten, Het Dorp en Poen.

MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld – Tour de Chant is te zien op zondag 19 mei om 21.50 uur bij MAX op NPO 1.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...