nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Wim De Craene krijgt eigen plein aan kunstacademie in Wetteren

De Vlaamse kleinkunstzanger Wim De Craene krijgt eigen plein in Wetteren (BE), de gemeente waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht. Enkele jaren geleden kreeg hij hier ook al een muurschildering, gemaakt door graffitikunstenaar Cazn. Dit portret staat op een muur aan de Rode Heuvel in Wetteren. De muur werd rood geschilderd en rechts onderaan staat het portret van De Craene en links staat de tekst “Rode Heuvel, zo heet het hier” in witte letters, een verwijzing naar een nummer van De Craene.

Het Wim De Craene-plein komt aan de kunstacademie van Wetteren, waar het plein zo ook een duidelijke link krijgt met het creatieve en het artistieke van de academie.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...