www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube

In de zomer van 2008 reisde stand-up comedian Kees van Amstel door Amerika en keek wat er zoal te beleven viel op comedygebied in San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en New York.

Voor Zwartekat.nl schreef Kees in vier delen over zijn bevindingen en andere beslommeringen.

4. New York (slot)

Had ik me voor het inchecken van de binnenlandse vlucht naar New York toch nog even moeten scheren? Iets over het security circus op Amerikaanse luchthavens. Het is niet alleen het vastleggen van je vingerafdrukken en je gezicht in een databank (en uiteraard je schoenen uit voor het poortje en geen flesje water in je handbagage)... je wordt soms ook lukraak uit de rij gehaald voor extra controles, zeker als buitenlander. Ik word dringend gesommeerd in een grijze plastic kast te gaan staan, waarna er allerlei luchtjes op mij worden geblazen. Het schijnt een 'sniffer' te zijn, een uiterst gevoelig apparaat dat ruikt of je met explosieven in aanraking bent geweest. Ik besluit tot een eenmansprotest...
Lees verder >>

3. Las Vegas

Net als de familie Gullit verlaat ik Los Angeles zo snel mogelijk, maar ik merk dat ik nogal krap in mijn ondergoed zit (figuurlijk mensen, kom op nou). In East LA verlaat ik de highway voor een enorme shoppingmall. East LA en South Central zijn beiden 'Gangland' maar overdag schijnen de wijken en zeker de malls volgens Lonely Planet veilig te zijn. Terwijl ik in een enorme winkel tussen 15 meter boxershorts sta te twijfelen, word ik ineens omsingeld door een stuk of acht grote, zwaar betatoeëerde Latino's (of Hispanics?).
Lees verder >>

2. Los Angeles / Doug Stanhope

Via de beroemde Highway 1 rij ik van San Francisco naar Los Angeles. Nog nooit van Highway 1 gehoord? Elke commercial waarin een glimmende sedan langs een mooie bochtige kustweg zoeft, is meestal gefilmd op deze weg. Inderdaad, prachtige klifkust, maar later lees ik in de reisgids dat dit zo'n beetje de slechtste tijd van het jaar is om hier te rijden. Mist, dus weinig uitzicht. Je ruikt hier en daar de brandlucht van de bosbranden aan de andere kant van de berg.
Lees verder >>

1. San Francisco

Vorig jaar in Edinburgh en daarbuiten kreeg ik steeds maar te horen dat het niveau van stand-up comedy in de Verenigde Staten veel hoger lag dan in Engeland of andere landen. Dat wilde ik nu wel eens met eigen ogen aanschouwen en ik had toch vakantie. Dus reis ik op z'n Floortje Dessings langs San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en New York en ik hou wat bij over de comedyscene aldaar. En je moet maar denken, het is toch komkommertijd tot de Uitmarkt!
Lees verder >>

 

cabaretiers  overzicht | speellijsten | impresariaten | festivals Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube