nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Jan Jaap van der Wal commentaarstem docu “11 Friese Fonteinen”

Jan Jaap van der Wal gaat het commentaar inspreken voor de nieuwe documentaire “11 Friese Fonteinen” van regisseur Roel van Dalen. Van Dalen volgde hiervoor twee jaar lang het kunstproject ‘11Fountains’. In de elf steden waar de Elfstedentocht passeert, maakten elf kunstenaars uit elf verschillende landen een waterfontein. Zo werden de elf steden opnieuw verbonden, niet door een schaatstocht, maar door het sprankelende water van fonteinen.

De keuze van de commentaarstem viel op Van der Wal – hij is geboren in Leeuwarden. Voor deze documentaire speelde Van der Wal een speciale conference, die werd opgenomen. Het is de bedoeling dat het resultaat door alle drie de delen van de documentaire gesneden wordt.

De NTR zal de film vanaf 20 mei in drie delen uitzenden op NPO 2. Ook draait hij vanaf 24 mei in de Friese bioscopen plus enkele bioscopen in de rest van het land.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...