nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Van het boekenfront: Kamagurka

Eind februari verschijnt het nieuwe boek van Kamagurka, ‘Gedachten, filosofie, maatschappijkritiek en andere onzin van Kamagurka’.

“Al langer dan veertig jaar schenkt Luc Zeebroek ons onder de naam Kamagurka een blik in zijn wonderlijke kosmos. Wat begon in de niche heeft zich snel weten te nestelen in ons collectief geheugen. Wie heeft zijn ontwrichtend geestige cartoons in HUMO niet gelezen? Wie heeft niet van hem geleerd dat je de wereld maar beter met een korrel zout neemt?

Dit boek presenteert u het totaalfenomeen Kamagurka, als spottende cartoonist, maar ook als beeldend kunstenaar, performer en maatschappijcriticus. We treffen onzin aan in zijn oeuvre, maar de humor van Kamagurka is allesbehalve vrijblijvend. Die stelt de dingen grondig in vraag, bedenkt hoe het ook zou kĂșnnen zijn. De onzin getuigt bovendien van een doortastende vrolijkheid, een karaktertrek die we eigenlijk allemaal kunnen gebruiken om te overleven. Duik in de gedachtewereld van onze meester-absurdist en u wordt er vast een verlichter mens van.”

‘Gedachten, filosofie, maatschappijkritiek en andere onzin van Kamagurka’ wordt uitgebracht door Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
Gedachten, filosofie, maatschappijkritiek en andere onzin van Kamagurka

Update verplaatst naar april 2020.
Update verplaatst naar mei 2020.
Update verplaatst naar sept 2020.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...