nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Glodi Lugungu maakt audiotour voor het Mauritshuis

Kijken naar kunst door de ogen van een cabaretier? Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Theater Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Na Museum Escher in Het Paleis, het Haags Historisch Museum, De Mesdag Collectie is het nu de beurt aan het Mauritshuis in Den Haag.

Glodi Lugungu heeft 10 kunstwerken uit de permanente collectie van het Mauritshuis gekozen en is daar creatief op los gegaan. Wat doet het verhaal van het kunstwerk met de cabaretier? Wat vertelt de afgebeelde situatie in de beleving van Glodi over de kunstenaar? Antwoorden op die vragen krijg je in de audiotour.

De audiotour van Lugungu is nu te beluisteren via:
www.mauritshuis.nl

Eerdere audiotours werden gemaakt door
Marco Lopes – Museum Escher in Het Paleis
Sjaak Bral – Haags Historisch Museum
Kiki Schippers – Mesdag Collectie

De voorbereidingen voor de audiotour met Fuad Hassen bij Museum Bredius zijn inmiddels begonnen. Later dit jaar krijgt De Gevangenpoort ook een eigen audiotour. Met wie is nog niet bekend gemaakt.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...