nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Op tv: Niks te zien met Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud is vanavond te gast in het tv-programma Niks te zien.

In dit nieuwe programma trekt Karl Meesters op reis met muzikanten. Een reis die ze niet per se beleven met hun ogen, maar vooral met hun oren op scherp. Want tijdens de reizen staan geluid en muziek centraal. Zo kunnen ze een andere blik op de wereld werpen en ontdekken ze de kracht van geluid: in muziek, in de natuur en soms zelfs op plekken waar je het niet verwacht, zoals in een ondergrondse olietank. Daarnaast leert Karl zijn reisgezel telkens beter kennen aan de hand van – hoe kan het ook anders – muziek. Met zijn draagbare platenspeler legt hij, waar en wanneer hij maar wil, een favoriete plaat van de muzikant op als aanleiding voor een goed gesprek.

Elke reis wordt muzikaal afgesloten met een nummer dat tijdens de reis werd gemaakt, geïnspireerd door wat hen overkwam: plezier, verwondering, emotie. Kortom: hier is niks te zien, maar van alles te beleven.

Karl Meesters is concertorganisator met zijn eigen organisatie rien à voir, en lifecoach. Hij verloor tijdens zijn twintiger jaren langzaamaan zijn zicht. Hierdoor ging hij op een andere manier op zoek naar schoonheid. Voor hem zit die schoonheid vervat in muziek en geluid, waar hij al van kleins af aan door gebeten is.

Niks te zien is vanavond te zien op VRT1 om 21.00 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...