portret

Wilko Terwijn

Laatste nieuws
-al het nieuws over Wilko Terwijn

Bio.txt
Sinds 1996 actief, eerst in de Comedy Club, nu in het Comedy Circuit. Actualiteiten spelen een grote rol in zijn optredens en samen met zijn aparte kijk op alledaagse zaken levert dat bizarre theorieën op. Niet bang voor een afwijkende mening of compleet absurdisme. Alle podia van Nederland, van groot festival tot kleine zaal, hebben al met Wilko kennis kunnen maken, waaronder Lowlands en rocktempel De Melkweg. Na een optreden in het tv-programma 'The Comedy Factory', werd hij gelijk gevraagd als vaste gast bij 'Stenders Vroeg.' Inmiddels speelde Wilko ook in Engeland in Belgie en in Duitsland.

Naast comedian is Wilko een veelgevraagd tekstschrijver. Hij was lange tijd vaste tekstschrijver voor het TV-programma Ook Dat Nog, leverde wekelijks teksten voor Raymann Is Laat, is nu de tekstschrijver voor VARA Laat-presentatrice Claudia de Breij en Javier Guzman (bekend van de Sinterklaasconference).

In 2004 en 2005 was hij met een oudejaarsstand-up te zien bij respectievelijk Yorin en RTL5.

Wilko Terwijn in de USA
In de zomer van 2004 trok Terwijn door Amerika om daar te gaan stand-uppen. Eerst naar New York, Los Angeles en San Francisco. Voor Zwartekat International hield hij een reisverslag bij.
-Wilko Terwijn in de USA