Nieuwe CD: De Andersons - 7 okt 2012
De Andersons - Vreeswijk & De Andersons

Anna Ågren, Roel Dullaart en Roxanne Hellevoort vertaalden liederen van Cornelis Vreeswijk en legden deze vast met medewerking van Tom Dicke, Mirek Walton, Arthur Bont, Henrik Holm en Jeroen Zijlstra.

De CD is te bestellen voor €15,- (ex. 1,80 verzendkosten) door een e-mail te sturen naar info@deandersons.nl o.v.v. 'CD' met je naam en adres.
-fragmenten

De vertalingen zijn ook te horen in de voorstelling Vreeswijk & De Andersons, dit theaterseizoen op tournee door Nederland.
-speellijst

Nieuwe CD: Theo Nijland - 23 sept 2012
Theo Nijland - 't Begin van het einde

Vanavond presenteert Nijland zijn nieuwe CD vanavond in De Kleine Komedie te Amsterdam, samen met een twaalfkoppige band.Met Juneoer Mers, Anke Kuypers, Petra Creutzberg, Eva Crutzen, Jakob & Jesse Klaasse, Dionys Breukers, Jan-Peter Bast, Liber Torriente, Marcel de Groot, Wessel Coppes, Marieke de Bruijn, Esther Apituley, Barbara van Aalst, Jacob Plooij.

Er zijn nog enkele kaarten.
-www.dekleinekomedie.nl
-www.theonijland.nl

Nieuwe CD's: Drs P. - 22 mrt 2012
Drs P. - Compilé Complé (8CD + boek)
ISBN 978 90 388 9463 8

Het muzikale oeuvre van Drs P is verzameld in een boek op acht CD's met daarop bijna tweehonderd door de Drs. P. gezongen liedjes. Vic van de Reijt verzamelde alle studio-opnamen, vanaf de eerste plaatopname uit 1955 in Jakarta, en voegde daar een CD vol curiositeiten aan toe.

Op 23 april wordt Compilé Complé gepresenteerd in De Kleine Komedie middels een ode aan Drs P. Met medewerking van Maarten van Roozendaal, Bob Fosko, Mieke Stemerdink, Gerard Cox, Jan Rot, Marjan Luif, Jeroen van Merwijk, Roosbeef, Don Quishocking, Herman Finkers, Wilma Bakker, Sef, Jan De Smet & Fay Lovsky, Kees Torn, Erik van Muiswinkel, Lucky Fonz III, Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig), Pierre van Duijl, Vic van de Reijt, Mylou Frencken en Gé Reinders. De voorstelling is nagenoeg uitverkocht.
-Hoep Hoep Hiezee Voor Drs. P

Nieuwe CD's: Herman van Veen - 3 mrt 2012
Herman van Veen - Vandaag

De CD zal op 16 maart worden gepresenteerd in het Nieuwe Luxorm, waar Van Veen een serie voorstellingen speelt. Op de CD staat naast werk van Van Veen ook werk van Remco Campert, Pat Donnez, Marnix Dorrestein, Mark Haayema, Edith Leerkes, Hagar Peeters en Willem Wilmink.

Nieuwe CD: Jules de Corte - 5 dec 2011
Jules de Corte - Ons Nederlandje

Jules de Corte (1924-1996) was een van de beroemdste Nederlandse liedjeszangers uit de tweede helft van de vorige eeuw. Meer dan 3000 liedjes moet hij hebben geschreven, gezongen en zelf begeleid op de piano. Slechts een klein deel daarvan is uitgebracht op LP of CD.

Na een lange zoektocht door geluidsresearcher Piet Tullenaar in de archieven en depots van Beeld en Geluid is een dubbel-cd uitgebracht met niet eerder uitgebracht materiaal. De dubbel-CD bevat 48 nummers en is samengesteld door De Cortes weduwe Thea de Corte.

De cd is nu exclusief verkrijgbaar op Fonos.
-www.fonos.nl

Kick van der Veer, bekend van Andermans Veren, schreef speciaal voor de CD de volgende bijdrage.
-Een avontuur met Jules de Corte

Roel C Verburg presenteert CD - 8 nov 2011
Roel C. Verburg lanceert zijn eerste CD 'Liedjes Voor De Kater' met voorstellingen in het Comedytheater In De Nes, op 10. 11 en 12 november. Verburg speelt daar zijn liedjes met een zeven-koppige band.

Kaarten zijn €12,50 en de CD is ter plekke verkrijgbaar voor €7,50. Voor meer info:
-www.comedytheater.nl
-www.roelcverburg.nl

Nieuwe CD's: Katinka Polderman - 10 aug 2011
Katinka Polderman - Polderman
Katinka Polderman - Polderman kachelt door

Liedjes uit de gelijknamige theatervoorstellingen. Vanaf 12 september in de winkels en via iTunes. Ook verkrijgbaar na de voorstelling.

Nieuwe CD's - 11 juli 2011
Andre Manuel - Dollekamp

Manuel is naast geëngageerd cabaretier ook muzikant. Hij bracht albums uit met de formaties Fratsen en Krang. Dollekamp is zijn nieuwste solo-album. In het Twents gezongen. En goed ontvangen:
-Andre Manuel - Dollekamp
-3voor12 Luisterpaal: Dollekamp

Nieuwe CD's - 12 mrt 2011
Veldhuis en Kemper - Dan maar niet gelukkig

14 nieuwe liedjes, waaronder de liedjes uit de gelijknamige show die op 1 april in première gaat. Bij bestelling van de CD vóór 1 april via de webshop van Veldhuis en Kemper geldt een vriendenprijs van €14,99 en krijg je hem gesigneerd thuisgestuurd op de releasedatum.
- www.veldhuisenkemper.nl

Nieuwe CD's - 14 feb 2010
Jeroen van Merwijk - Van Merwijks Viervuldigheid
CD- en DVDbox met daarin drie cd's: twee bootlegs van Le Big Bazar en één cd van zijn voorstelling Dat moet meneer Van Merwijk nodig zeggen, plus één DVD van zijn theaterprogramma Graag, meneer Van Merwijk!

Herman Finkers - Gedachtenkwel
single van de DVD/CD 'Liever Dan Geluk'

Youp van 't Hek - Omdat de nacht
registratie van de gelijknamige voorstelling

Nieuwe CD's - 17 dec 2010
Trio Korsakov (o.a. Katinka Polderman) - Kerstmis vier je niet alleenTrio Korsakov bestaat uit Katinka Polderman, Bo Brocken en Huibert Wilschut. Samen hebben ze een kerstalbum opgenomen waarin bekende kerstliederen en andere hits worden verbouwd tot eigenwijze kerstliedjes "Nederlandstalige verbeteringen". Inschrijven voor de CD kan middels een mail naar triokorsakov@hotmail.nl. De CD kost €7,50, ex verz. kosten.

Het lied 'Kerstpakket' was onlangs nog te horen als opening van het 2e uur van Kleinkunstradio bij Radio Rijnmond.
-beluister het lied

Vorig jaar maakten ze de kersthit 'Wat ik wil voor kerstmis is jou', gebaseerd op een nummer van Mariah Carey. Dit lied is nog te downloaden:
-Katinka Polderman - Wat ik wil voor kerstmis is jou

Nieuwe CD's - 6 nov 2010
Claudia de Breij - Wat ik zeker weet

Nieuwe CD's - 23 okt 2010
Maarten van Roozendaal en noem het maar vrienden - In levende lijve

In het seizoen 2009/2010 speelde Maarten van Roozendaal zijn beste werk in nieuwe arrangementen met Egon Kracht, Marcel de Groot, Wouter Planteijdt, Nico Brandsen en Richard Heijerman. Tijdens deze tournee was een geweldige studio-CD verkrijgbaar, maar daarop ontbraken de nieuwe versies van onder meer Redt mij niet, Christoffel en Marang. Dat gemis is nu ondervangen met een live dubbel-CD.

Momenteel speelt Van Roozendaal de voorstelling 'Zonder vrienden'. Daarin brengt hij zijn werk terug naar de basis, een man en zijn piano in kleine theaters. Hij is daarmee nog tot begin februari te zien.
foto: Jaap Reedijk

Nieuwe CD's - 28 sept 2010
Anne - Bij mij

Debuut-cd van Anne van Veen, met liedjes uit haar eerste programma 'Anne'. Naast eigen werk ook een cover van Ramses Shaffy, 'Als ik bang ben'. Te koop via:
-iTunes

Nieuwe Dingetje - 2 juni 2010
Het Monica Da Silva Trio - Dingetje (single)

Het getalenteerde, maar toch nog niet arrogante, trio bestaande uit Arjen Lubach en Tim Kamps heeft hun nieuwe single uitgebracht op iTunes. Aan een clip wordt momenteel gewerkt.

Volgend seizoen zijn ze ook in het theater te zien met hun eerste avondvullende programma.
-iTunes - Dingetje

Nieuwe CD's - 8 dec 2009
Daniel Lohues, Herman Finkers - Sneeuwen

Speciaal voor kerstmis heeft Daniël Lohues muziek geschreven op een tekst van Willem Wilmink. Samen met de Herman Finkers heeft hij het nummer opgenomen. Besloten is deze bijzondere opname speciaal voor de kerst als single uit te brengen.

Momenteel legt Herman Finkers de laatste hand aan een nieuwe studio-CD met daarop liedjes uit het theaterprogramma 'Na de pauze'. Deze CD komt in januari uit.

Nieuwe CD's - 8 dec 2009
Geert Hoste - Twintig jaar theater (5CD)

Selectie van zes uur uit twintig jaar theaterprogramma's.

Nieuwe CD's - 7 dec 2009
Daniel van Veen - Ruilen binnen 8 dagen

Deze debuut-CD bevat alle Nederlandstalige liedjes uit zijn gelijknamige avondvullende theaterprogramma. Van Veen begeleidt zichzelf op piano, met Sybren van Doesum op de trompet.

Via zijn website is het lied 'Matthijs van Nieuwkerk' gratis als mp3 te downloaden.

Voor meer info en om de CD te bestellen:
-www.danielvanveen.nl

Meer:
-Nieuwe boeken, CD's en DVD's

Nieuwe CD's - 22 nov 2009
Alex Klaasen - Eindelijk alleen

Liedjes uit de gelijknamige voorstelling.

Beatrice van der Poel - Hard en Hoofd

"Hard en Hoofd is een album met verhalen over mensen, over keuzes en contrasten, over het bittere in het leven en over hoe je geluk wilt blijven vasthouden," aldus van der Poel, die zelf vrijwel alle teksten en muziek schreef. Het album bevat tevens een sensueel duet met Paul de Munnik en een lied dat van der Poel samen schreef met Marcel de Groot.

Meer:
-Nieuwe boeken, CD's en DVD's

Nieuwe CD's - 8 nov 2009
Maarten van Roozendaal - En noem het maar vrienden

Nog tot en met 19 december is Maarten van Roozendaal met Egon Kracht, Marcel de Groot, Wouter Planteijdt, Nico Brandsen en Richard Heijerman te zien met het theaterprogramma 'Maarten van Roozendaal en Noem het maar vrienden'. Daarbij zijn de liedjes van Van Roozendaal voorzien van een nieuw arrangement.

Het resultaat is een prachtig album waar oude pareltjes een tweede leven krijgen en soms zelfs beter zijn dan het origineel. Uitschieters zijn 'Goon', 'Doden met verlof', 'Wouter' en 'Stapels'.

In tegenstelling tot de live-optredens waar de muziek overheerst, staat bij de studio-opname Van Roozendaals stem centraal, wat toch mijn voorkeur heeft. Op de CD ontbreken helaas de nieuwe arrangementen van Redt Mij Niet, Marang en Christoffel, welke wel tijdens de optredens te horen zijn. Wat dat betreft had deze CD zeker een dubbelaar mogen worden.

Van Roozendaal en zijn vrienden plaatsen op hun Youtube-kanaal na ieder optreden een videoverslag plaatst van wat zich achter de schermen afspeelt.
-Youtube: En noem het maar vrienden

Voor meer info en fragmenten:
-www.maartenvanroozendaal.nl

Meer:
-Nieuwe boeken, CD's en DVD's

Nieuwe CD's - 25 okt 2009
Ramses Shaffy - Laat me (2CD)
Universal 271 895-1

De tweede CD bevat bijzondere opnames uit de archieven van Beeld en Geluid, waaronder 22 nooit eerder uitgebrachte tracks. Unieke opnamen van optredens in vermaarde radioprogramma’s en een zeldzaam duet met Frans Halsema uit de privé verzameling van een radio technicus.

Ernst van der Pasch - Misschien gebeurt het morgen

De CD bevat dertien nieuwe nummers uit zijn huidige voorstelling "Laat niets van waarde achter", en de vorige, "Get a life". De CD is na afloop van de voorstelling te koop.

Meer:
-Nieuwe boeken, CD's en DVD's

Nieuwe CD's - 17 okt 2009
Van de Gekken - Cabaret van nu (3CD)

Van De Gekken Cabaret Nu is een 3CD, met hoogtepunten uit het Nederlands cabaret van de laatste jaren en bevat zowel conferences als liedjes. Net als de eerdere delen is deze samengesteld door Kick van der Veer.

De CD's bevatten opnames van Youp van 't Hek, Lebbis, Herman Finkers, Sanne Wallis de Vries, Alex Roeka, Erik van Muiswinkel, Diederik van Vleuten, Lenette van Dongen, Herman van Veen en Ronald Goedemondt.

Het mooist zijn natuurlijk de primeurs en ook deze bloemlezing bevat niet eerder op CD verschenen opnames van Kees Torn, Freek de Jonge, Johan Hoogeboom met Bas Maree, Jeroen van Merwijk, Hans Dorrestijn, Katinka Polderman en Mike Boddé.
Daarnaast wordt Zwartekat.nl genoemd in het CD-boekje en alleen al daarom is deze bloemlezing natuurlijk de beste van het jaar.

Nieuwe CD's - 2 okt 2009
Harrie Jekkers brengt eind deze maand een CD met oude en nieuwe kinderliedjes uit, getiteld 'Wind Tegen, Wind Mee'. De CD komt in een nieuwe verzamelbox, 'Tot zover', met alle zeventien CD’s die Jekkers onder zijn eigen naam als solozanger of cabaretier heeft uitgebracht.

Het merendeel van de liedjes van de nieuwe CD is geschreven door Koos Meinderts en gearrangeerd door Thijs Borsten.
via: haagspoppodium.nl

DVD-CD-box Maarten van Roozendaal - 8 aug 2009
Maarten van Roozendaal - Tot hier en verder

Vanaf vandaag is exclusief via de webwinkel van De Volkskrant 'Tot hier en verder' te koop. Deze box bevat DVD's van de voorstellingen 'Barmhart' en 'Het Wilde Westen' en de CD 'Maarten van Roozendaal & noem het maar vrienden'.

De CD is opgenomen als voorproef van de gelijknamige tournee die vanaf 1 oktober 2009 in de theaters te zien zal zijn. Daarbij wordt Van Roozendaal begeleid in een traditionele bandbezetting met drums, bas, piano, twee gitaren en Hammondorgel.

Voor meer informatie:
-Webwinkel Volkskrant: Tot hier en verder

Nieuwe CD's - 1 juli 2009
Van de gekken - cabaret nu (samenstelling: Kick van der Veer
Verschijnt in augustus 2009.

3 CD's met nummers van o.a. Youp van ’t Hek, Lebbis, Mike Boddé, Hans Dorrestijn, Herman Finkers, Sanne Wallis de Vries, Stef Bos, Alex Roeka, Jeroen van Merwijk, Erik van Muiswinkel, Lenette van Dongen, Herman van Veen en Freek de Jonge.

Nieuwe CD's - 13 juni 2009
Erris van Ginkel - Bouwen Op Lucht (en andere ongemakkelijke liedjes)

Voor meer info:
-www.errisvanginkel.nl
-luister en download enkele nummers

Nieuwe CD's - 8 mei 2009
Herman van Veen - Uit de tijd gekomen

Met twintig liedjes van Willem Wilmink. Aanstaande zondag praat Van Veen over het album bij Het Circus Jeroen Bosch en zijn daar enkele nummers te horen. Radio 2, tussen 20.00-23.00 uur.

Nieuwe CD's - 18 apr 2009
Arthur Umbgrove en Birgit Schuurman - Stilte opname

Arthur Umbgrove werd vorig jaar gevraagd om een optreden te verzorgen voor het kinderziekenhuis van het AMC. Umbgrove vond zijn liedjes niet geschikt voor kinderen. De programmeur vroeg of hij dan een liedje kon schrijven over het leven in het Emma. Dat is een hele CD geworden. De CD is een samenwerking met Birgit Schuurman. Zij zingt vier van de elf liedjes en een duet met Umbgrove.

De opbrengsten uit de verkoop gaan naar het Emma kinderziekenhuis. Stilte opname verschijnt op 6 mei.
-www.arthurumbgrove.nl

Nieuwe CD's - 5 apr 2009
Claudia de Breij - Wakker worden, ergens heen gaan, lekker eten en weer slapen

De nieuwe CD van Claudia de Breij wordt op 1 mei in het Carré in Amsterdam gepresenteerd. De Breij speelt daar haar voorstelling iClaudia. Onder 150 stoelen in Carré wacht een gratis Oprah Winfrey-moment: 'Look under your chair, people!'
-Claudia de Breij begint zangcarriere

Nieuwe CD's - 17 mrt 2009
Herman Pouderoyen - Niet in de winkel verkrijgbaar

Twaalf nummers waaronder een zeer eigenzinnige bewerking van Brel's Les coeurs tendres, Harten, een ode aan de Utrechtse Hardebollenstraat, een liefdeslied voor Sylvia Kristel en De lust en Goede vriend in een nieuwe jas. Bekende gastmuzikanten hebben een bijdrage geleverd aan deze CD,o.a. Erik Visser (Flairck) Han van Eijk (Leef! Big Brother ) Dirk Jan Vermeij (Paris Dandies) en vele anderen.

Luister naar een voorbeeld van de CD:
-Bidden voor Bin Laden

De CD is te bestellen via zijn website:
-www.hermanpouderoyen.nl

Nieuwe CD's - 23 feb 2009
Frans Halsema - Springlevend

Universal Music brengt een nieuwe compilatie uit. Op CD 1 staan zijn beste liedjes en op de CD-2 staan 23 nooit eerder uitgebrachte tracks. Ondermeer met begeleiding door het Metropool Orkest met arrangementen van Bert Paige en Dolf van der Linden. Zo ook een nooit eerder uitgegeven en onlangs gevonden opname uit 1977 met het Metropool Orkest van zijn grootste hit 'Voor Haar' en een duet met Robert Long 'Moederziel Alleen'.

Tot stand gekomen door medewerking van zijn zoon Marijn Halsema en met research van Piet Tullenaar in de archieven van Beeld en Geluid.

Nieuwe CD's - 22 feb 2009
Hans Dorrestijn - Logistiek

Liedjes over vervoersmiddelen uit het repertoire van Hans Dorrestijn, met nieuwe muziek van Martin van Dijk.

Nieuwe CD's - 20 feb 2009
Renee van Bavel - Totdat ik vergeet

Op 27 februari verschijnt de nieuwe CD van Renee van Bavel, met medewerking van haar band, strijkers van het Metropool Orkest, Blof-toetsenman Bas Kennis en producer Peter Vincent.

Nieuwe CD's - 15 jan 2009
Brainpower en Freek de Jonge - Wees niet bang

Nieuwe single 'Wees Niet Bang' van Brainpowers dubbelalbum 'Hart/Hard'. De single 'Wees Niet Bang' is gebaseerd op het gedicht van Freek de Jonge.
-Youtube: Wees niet bang

Herman Finkers - 18 december 2008
Herman Finkers - Audiotheek
CNR Records CNR 22 227192

CNR heeft een 16-delige box uitgegeven: 16 CD’s met daarop alle verschenen LP’s en CD’s van Herman Finkers. Naast registraties van zijn theaterprogramma's bevat de box de Sint Joris Mis, Het carnaval der dieren en de single met drie liedjes van de tv-serie 'Van Jonge Leu en Oale Groond'.
-lees verder...

Dorine - 10 maart 2008
Dorine - Rustig blijven

Dorine (Wiersma) vormde ooit de helft van het cabaretduo De Doos en inmiddels staat ze al enige jaren solo op het podium. In 2007 was ze één van de meest gewaardeerde spelers van de Derde Zwartekat-dag. In de zomermaanden van 2007 is ze de studio in gegaan om de CD 'Rustig Blijven' op te nemen. Elke noot, elke lettergreep, alles klopt aan dit album. De afwisseling in muzikale stijlen maakt van ´Rustig blijven´ een bijzonder fraaie CD en een staalkaart van Dorine´s talent.
-lees verder...

Van Kooten en De Bie - 30 mei 2006
Van Kooten en De Bie - Audiotheek

Begin deze maand mochten Kees van Kooten en Wim de Bie voor hun cd-box 'Audiotheek' een Edison Music Award in de categorie kleinkunst / luisterlied en een Gouden Plaat voor de verkoop van meer dan 15.000 exemplaren. De 'Audiotheek' is dan ook een fraaie box met daarin de tien LP's en de maxisingle die Van Kooten & De Bie tussen 1967 en 1987 hebben gemaakt, waaraan een bonus-cd met nieuw materiaal is toegevoegd.
-lees verder...

Kleine Krokodil - 25 februari 2006
Kleine Krokodil - Bokkenpoot en Kruidenthee

Bij elk optreden van Kleine Krokodil moedigden de heren het publiek aan om extra hun best te doen, want er was die avond een CD-opname. In werkelijkheid was er nooit een opname en hoorde dit bij de act. Pas nu, bij wijze van afscheid ligt er dan toch echt een CD met de beste liedjes, 'Bokkenpoot en kruidenthee'.
-lees verder...

Herman Finkers - 16 november 2004
Herman Finkers - Zijn Minst Beroerde Liedjes
CNR Records CNR 22 211272

Van Herman Finkers is onlangs een CD-versie verschenen van Zijn Minst Beroerde Liedjes. Eerder verscheen het gelijknamige boek met daarin twee CD's, één met liedjes in het Nederlands en één in het Twents. De teksten hoef je ook dit keer niet te missen, want er is een CD-rom toegevoegd met de teksten.
-lees verder...

Wende - 26 juli 2004
Wende - Quand tu dors
Brigadoon BIS 080

Ze viel ons voor het eerst op bij het zomerprogramma van Joost Prinsen, Maandag Prinsjesdag. Gelijk bezochten we haar site en downloadde daar het nummer 'Je suis comme je suis'. Dit korte nummer bleek een voorbode van haar onlangs verschenen debuut-CD 'Quand Tu Dors'.
Hoewel de redactie zich doorgaans op Nederlandstalige CD's richt, grijpen we Zwartekat International (de virtuele vakantie van Zwartekat) aan om deze Franstalige CD aan te prijzen.
-lees verder...

Hans Teeuwen - 17 mei 2004
Hans Teeuwen - Industry of love
CNR Records CD HSP 56 HT

Industry of love is alweer het vijfde soloprogramma van Teeuwen die zich in de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld tot één van de populairste cabaretiers van Nederland.
-lees verder...

Rob van de Meeberg - 27 apr 2004
Rob van de Meeberg - Een kras in de tijd

Jarenlang was er weinig materiaal van Rob van de Meeberg op CD verkrijgbaar. En plots waren daar twee CD's. In de schaduw van Brel, een produktie van het Amsterdams Kleinkunst Festival waarin het werk vanuit de optiek van zijn chauffeur en bodyguard Jojo wordt gespeeld. En de solo-CD 'Een kras in de tijd', waarop Van de Meeberg een keuze uit het repertoire maakt dat hij in de afgelopen heeft gezongen. De meeste nummers zijn speciaal voor deze CD opgenomen.
-lees verder...

Bram Vermeulen - 10 mrt 2004
Bram Vermeulen - De mannen

Bram Vermeulen maakte al eerder een cd rond een bepaald thema, zoals het album 'Oorlog den oorlog.' Vermeulens CD 'De mannen' is visie op het 'man zijn'.
In het titellied zingt hij over het onvermogen van mannen om hun emoties te kunnen tonen. "De kaken klemmen op elkaar, maar tranen krijg je nooit te zien." In 'De eeuwige soldaat' bezingt Vermeulen hoe jongens opgroeien terwijl ze soldaatje spelen. 'In den beginne' gaat over de invloed van de vrouw op de man. Zij kwam in zijn wereld toen er nog niets was en maakte een chaos van zijn orde. Waarna het volgende lied 'Moordenaar' over het liefdesspel tussen man en vrouw gaat. De communicatie tussen man en vrouw staat centraal in 'Je deed het niet' en met name 'De muur' waarin het uitloopt op ruzie. Waarbij de man in 'Zo is dat dus' in eenzaamheid achterblijft.
-lees verder...

Toon Hermans - 16 dec 2003
Toon Hermans - Verzameld werk

Na een voorbereidingstijd van twee jaar is het dan eindelijk zover. Eind november verschijnt onder de titel Toon, Het Verzameld Werk de langverwachte, unieke box met alle hoogtepunten en bijzondere opnamen uit het omvangrijke oeuvre van Toon Hermans.
-lees verder...

Frank Schoevaart - 7 dec 2003
Frank Schoevaart - En voor confectie geen figuur

Eens in de zoveel tijd worden we blij verrast door CD van iemand waar we niet eerder van hebben gehoord. Tekstschrijver Frank Schoevaart benaderde componisten en gastzangers om zijn teksten op CD te zetten en met succes. 'En voor confectie geen figuur' is een soms wat wonderlijke mix van stijlen en stemmen, verbonden door dezelfde tekstschrijver. De eerste CD van Schoevaart, met muziek van Bam Commijs en Frans-Bart Visser, bevat twintig Nederlandstalige kleinkunstliedjes over uiteenlopende onderwerpen: geld, dierenliefde, verslaving, sport, vaderschap en gegijzelde bouwvakkers. De muziek biedt een breed scala aan stijlen, van luisterlied tot meezinger, van jazz ballad tot samba en van blues-rock tot gospel.
-lees verder...

De Berini's - 7 dec 2003
De Berini's - Noorderstil

De CD bevat de liedjes uit 'Noorderstil', het nieuwe programma van De Berini's dat op 15 november j.l. in premiere ging en waarmee ze nog tot en met volgend seizoen in de theaters te zien zijn. De voorstelling kreeg lovende recensies.
-lees verder...

Hard Gelach - 3 dec 2003
Hard gelach

In december worden de Cabaret Maanden van CNR Records wederom georganiseerd. Zo'n zestig CD's worden dan tegen verlaagde prijzen aangeboden. Om deze actie extra te ondersteunen heeft CNR samen met diverse impresariaten een speciale laaggeprijsde CD uitgebracht, Hard Gelach.
-lees verder...

Annie MG Schmidt - 20 sept 2003
Annie MG Schmidt - Ongehoord

Begin september verscheen de dubbel-cd 'Ongehoord: Annie MG Schmidt (Oorspronkelijke opnamen uit de jaren 50)'. De dubbel-cd is gemaakt op initiatief van het Theaterinstituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (het Publieke Omroep-archief). Er bleek veel materiaal in de archieven te liggen uit de jaren 50, een tijd waarin er cabaretprogramma's op de radio werden uitgezonden, veelal door de Wereldomroep.
-lees verder...

Hans Dorrestijn - 17 sept 2003
Hans Dorrestijn - Bofkont / DLP, depressie-lp

Onlangs kwam er een dubbel-cd uit van Hans Dorerstijn. Hiermee zijn zijn nu eindelijk alle lp's van Hans Dorrestijn op cd verkrijgbaar. 'Bofkont' was destijds het debuut van Dorrestijn. Hij had nog maar een half jaar optreedervaring en zijn stemgeluid lag een stuk hoger dan in latere jaren. Maar de teksten van Dorrestijn zijn als vanouds dik in orde.
-lees verder...

Verlangen Brandt - 15 sept 2003
Het impresariaat Hummelinck Stuurman bestaat 20 jaar en viert dat met een cd-uitgave onder de naam 'Verlangen brandt'. De cd bevat nummers van artiesten die dit impresariaat in de loop der jaren heeft vertegenwoordigd.
-lees verder...

Krikke & Ikke - 12 sept 2003
Onlangs bracht het duo Krikke & Ikke hun eerste cd in eigen beheer uit. 'Voor altijd misschien' is een selectie van de liedjes die Tom Krikke en Thijs Mensink de afgelopen jaren in hun theaterprogramma's op het toneel brachten.
-lees verder...

Frans Halsema en Gerard Cox - 26 februari 2003
Frans Halsema en Gerard Cox - Voor altijd
NN 500.304

Onlangs verscheen er een prachtige cd-box met werk van Gerard Cox en Frans Halsema, met werk dat ze samen en solo brachten. De box met de titel 'Frans Halsema, Gerard Cox voor altijd' is een Luxe, linnen 3-cdbox.
-lees verder...

Arthur Umbgrove - 31 december 2002
Na een start als stand-up comedian hervond Arthur Umbgrove zich als vertolker van de 'cabarock'.
Wat een pauzejaar had moeten worden, resulteerde in 'Achterste Brug', het derde album van Arthur Umbgrove. Na een wederzijds conflict met platenmaatschappij Sony en geïnspireerd door de Amerikaanse zangeres Ani di Franco, besluit Umbgrove de cd in eigen beheer te maken. Met zijn vaste muzikale partner Albert Klein Goldewijk trekt hij zich terug in een boederij in het gehucht 'Achterste Brug'.
-lees verder...

Hessel van der Wal - 4 december 2002
Hessel van der Wal - Onbedekt

Hessel van der Wal heeft met 'Onbedekt' na friestalige 'Sa' (2000) een cd afgeleverd vol fraaie nederlandstalige liederen. In het begin moesten we wel wennen aan het melancholieke, soms breekbare stemgeluid van Van der Wal, die heel af en toe wordt overstemd door de muziek. De 'muzikale conceptie' was in de vertrouwde handen van Martin van Dijk.
-lees verder...

Alex Klaasen en Martine Sandifort - 3 december 2002
Alex Klaasen en Martine Sandifort - Volgend jaar lach je erom

Goed nieuws voor fans van dit multi-getalenteerde duo. De liedjes uit de voorstelling 'Volgend jaar lach je erom' zijn op een gelijknamige cd gezet en daarmee een showcase van de veelzijdigheid van het duo.
-lees verder...

Niet Schieten - 26 februari 2002
cd-cover 'iets' van Niet Schieten Na twee live-cd's heeft Niet Schieten een studio-cd opgenomen genaamd 'Iets'.
De cd telt elf nieuwe en drie opnieuw opgenomen nummers, op een enkele tekst allemaal geschreven door Erik Jobbe. Zoals je kunt verwachten van Niet Schieten zijn de meeste nummers erg om te lachen.
-lees verder...