nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube

Over: Dolly Bellefleur

Dolly Bellefleur hertaalt Duncans Songfestivalliedje

Voor het zesde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter Ruud Douma de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Zijn alter ego Dolly Bellefleur vertolkt ‘Op de echo van mijn hart’, zijn Nederlandstalige hertaling van ‘Arcade’ van Duncan. De stopmotion werd gemaakt door beeldend kunstenaar en fotograaf Candide Rietdijk.

Lees meer over

Genomineerden Jos Brinkprijs 2019

De genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs zijn: Dolly Bellefleur (alter ego van cabaretier Ruud Douma), theatermaker Paul Haenen en politica Joke Swiebel. Op zondag 19 mei worden de winnaars bekendgemaakt door minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) in de Haarlemse schouwburg. De Jos Brink Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een […]

Lees meer over
, ,

Dolly Bellefleur hertaalt Waylons Songfestivalliedje

Voor het vijfde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter Ruud Douma de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Zijn alter ego Dolly Bellefleur vertolkt ‘Femme Fatale’, zijn Nederlandstalige hertaling van ‘Outlaw In ‘Em’. De stopmotion werd gemaakt door beeldend kunstenaar en fotograaf Candide Rietdijk.

Lees meer over

Liedjes over Sotsji

Gelegenheidsduo Potpoerrie bestaande uit Anne van Veen (zangeres/theatermaakster) en Yora Rienstra (theatermaakster/cabaretière) komt ter gelegenheid van de naderende Winterspelen in Sotsji en alle ophef rondom deze editie uit met het lied ‘Kus die Rus’.

Lees meer over
, , ,