portret

Eric van Sauers

Seizoen 2024-2025
#Unmute
-speellijst

Over 'Unmute'
"Zwijgen. De krachtigste vorm van communicatie.
Omdat het ruimte biedt voor introspectie. Omdat het de beperkingen van taal overstijgt.
Zoveel meer impact heeft dan een overvloed aan woorden of lichaamstaal....
Tja... het zal allemaal wel, maar dit is cabaret.
Dus trekken we de scheur open.
Eric van Sauers gaat UNMUTE"

Impresariaat
Bunker Theaterzaken

Laatste nieuws
-al het nieuws over Eric van Sauers

Bio.txt
Eric van Sauers studeerde in 1993 af aan de Amsterdamse toneelschool. Op zijn aandringen sluit zijn goede vriend Thomas Acda zich aan bij de Comedytrain en uiteindelijk volgt hij zelf ook. Zijn stand-up ervaring doet zich gelden bij het Camerettenfestival 1997 dat hij glansrijk wint. Het half uur-durend optreden werkt hij uit tot zijn eerste avondvullende voorstelling die in oktober 1998 in première ging.

Als acteur is Van Sauers veelvuldig te zien op televisie. Zo speelt hij in 'Bureau Kruislaan' en heeft hij gastrollen in 'Pleidooi', 'De Millecam-show', Theo van Goghs 'Au' en 'Schoon goed'. Voor Teleac/NOT speelt hij mee met 'Huisje, boompje, beestje', met Thomas Acda als ongeziene poppenspeler. Verder schrijft hij teksten voor kinderseries op televisie, de programma's van Sylvia Millecam en Gert-Jan Dröge. Sinds 1996 is hij eindredacteur en regisseur (met Koos Terpstra) van het satirische televisieprogramma 'Dit was het nieuws'.

In 2005 wint hij met 'Eric van Sauers liegt' wint hij de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt. In 2010 wordt hij met 'Ridder' genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.